top of page
Skidkurs hemsida.jpg

SKIDKURSER

Vi erbjuder längdskidkurser för både nybörjare och avancerade åkare. 

Varför skidkurs?

På Villa Vasa har du chansen att träna upp din längdskidåkning. Vi coachar både nybörjare och mer avancerade åkare.  Vi är specialiserade på allt som har med längdskidåkning att göra, men vi har även en bred kompetens hälsa, frisksport och idrott.

Villa Vasa hjälper dig att bli en bättre skidåkare!

Det kanske var ett tag sedan du åkte skidor, ännu längre sedan du tog en lektion, om du någon gång gjort det. Hur åker man skate på längdskidor? Och hur ligger det till med längdskidåkningens alla stilar och växlar? Vill du bli bättre på klassisk  längdskidåkning? Reda ut begreppen kring all utrustning? På Villa Vasa har vi kompetensen! Du kan boka både privatlektioner eller grupplektioner. 

skate.png

02

Grupplektioner

Det blir ofta roligare när man är fler! Samla ihop er och låt Bengt träna er grupp i längdskidåkning. Bengt anpassar lektionerna efter era olika färdigheter i gruppen. Ni kan vara upp till 14 personer i en träningsgrupp.  

Ni kan bl a få hjälp med: 

 • Grunderna i längskidåkning

 • Lära dig att åka skate på längdskidor

 • Växla mellan längdskidåkningens alla stilar

 • Bli bättre på klassisk längdskidåkning

 • Reda ut begreppen kring all utrustning

Om ni är boendegäster på Villa Vasa så lägger ni till skidkurser direkt i din onlinebokning.

 

 

Även om ni inte bor på Villa Vasa är ni varmt välkommen att boka våra skidkurser! Kontakta oss med din bokningsförfrågan: 

Priser grupplektioner

Vill ni boka in grupplektioner för 8 eller fler deltagare? Eller flera dagar? Kontakta oss så skräddarsyr vi ett upplägg för er!

 

Kurserna är bokningsbara mellan vecka 47 och 17. OBS! Ej tillgängligt vecka 8 och 9. 

Skidgrupp.jpg
Skidor start.jpg

Din skidinstruktör

Bengt Andersson, ägare av Villa Vasa är även examinerad skidlärare. Han är certifierad av ISIA, International Ski Instructors Association. Bengt har över 30 års erfarenhet som instruktör och han hjälper dig att förbättra din skidteknik inom både klassisk längdåkning och skate. Villa Vasa erbjuder både privatlektioner och lektioner i grupp. 

Så här berättar Bengt själv om sin bakgrund: 

"Jag har utbildat mig genom Sveriges Professionella Skidskolor. 1990 flyttade jag till Sälen och har sedan dess arbetat på de flesta skidskolor på fjället. Mellan åren 1994 och 2000 arbetade jag utomlands, bl.a. i Norge, Belgien och England. Mellan åren 2005 och 2010 ägde jag och drev Gunnarsgården på Sälfjällstorget. Där lade jag grunden för konceptet att laga mat och åka skidor med mina gäster på ett mer personligt sätt. Det har jag fortsatt med på Villa Vasa (fd SKIFOOD) som jag utvecklade 2010. Jag älskar spänningen i att träffa nya människor och ge dem en totalupplevelse i både matlagning och skidåkning.

"Jag lever min dröm genom att åka skidor, laga mat och ägna mig åt lustfylld hälsa!"

Direktkontakten med gästerna gör att resultatet blir perfekt. Ingen lämnar varken bordet, skidspåret eller skidbacken missnöjd. Jag lever min dröm genom att åka skidor, laga mat och ägna mig åt lustfylld hälsa! Varmt välkommen till Villa Vasa!"

Tränare Bengt.jpg

01

Privatlektioner

På Villa Vasa har du chansen att träna upp din längdskidåkning med Bengt som privatcoach. Bengt anpassar lektionerna efter dina färdigheter så privatlektioner passar för både nybörjare och mer avancerade åkare. 

Du kan bl a få hjälp med: 

 

 • Grunderna i längskidåkning

 • Lära dig att åka skate på längdskidor

 • Växla mellan längdskidåkningens alla stilar

 • Bli bättre på klassisk längdskidåkning

 • Reda ut begreppen kring all utrustning

Om du är boendegäst på Villa Vasa så lägger du till skidkurser direkt i din bokning.

 

 

Även om du inte bor på Villa Vasa är du varmt välkommen att boka våra skidkurser! Kontakta oss med din bokningsförfrågan: 

Priser privatlektioner

Lektionerna är bokningsbara  mellan vecka 47 och 17.

OBS! Ej tillgängligt vecka 8 och 9. 

75 min, priser:

1 pers    1300 kr
2 pers      900 kr
3 pers      800 kr
4 pers      700 kr
5-7 pers  6
00 kr

Kontakta oss för mer priser och info vid fler lektioner och större grupper!
Skidåkare 2.jpg
PRIVATALEKTION
GRUPPLEKTIONER

03

Vasaläger

Längdskidåkare.png

Är ni ett gäng på minst 4 personer så kan ni boka in er på våra populära Vasaläger! Ni bor trevligt i en av våra lägenheter, sover i bekväma sängar, äter god mat lagad av vår stjärnkock och tränar längdskidåkning med skidtränare Bengt. Ni kan välja att stanna en weekend (tors-sön) eller en helg (fre-sön). 

Det här ingår i vårt Vasalägerpaket: 

 • Boende i lägenhet

 • 1h skidträning i grupp/dag

 • Frukostbuffé

 • 2-rättersmiddag

 • Kaffe & kaka

 • Linnepaket & avresestäd

Vill du läsa mer om våra Vasaläger?

Klicka på dokumentet nedan för mer info:  

Priser Vasaläger

Helg Fre-Sön 7-9 februari 2025: 3700kr/pers

Då ingår: 2 övernattningar, 2x1h skidlektion, 2 frukost,  1 st 2-rättersmiddag, 2 kaffe & kaka, linnepaket & avresestäd.

 
Vasalager
bottom of page