top of page
Allrum mitt.jpg

OM VILLA VASA

Villa Vasa är ett familjärt och hemtrevligt pensionat i Sälen. Ett utmärkt boende i Sälen för dig som gillar fjäll, natur, träning, längdskidåkning & Vasaloppet!

OM OSS FÄSTE

Villa Vasa

Villa Vasa är ett familjärt och hemtrevligt pensionat i Sälen. Här sover du gott, myser i allrum framför brasan, äter god mat, relaxar, bastar och tränar längdskidåkning. Pensionatet ligger nära starten för Vasaloppet och är därför ett utmärkt boende inför alla de lopp som Vasaloppet arrangerar för skidåkare, cyklister och löpare. Pensionatet är också den perfekta startpunkten för alla aktiviteter i Sälen och Transtrandsfjällen året om. Hos oss kan du hyra en bädd en natt, ett rum, en lägenhet eller hela pensionatet. Vår goda mat lagas av stjärnkocken och hälsopedagogen Bengt Andersson. Bengt är även examinerad skidlärare och med över 30 års erfarenhet kan han hjälpa dig att förbättra din skidteknik inom både klassisk längdåkning och skate.

Hall övre.jpg
Villa Vasa

Historia

Det röda tegelhuset, som nu är Villa Vasa byggdes 1962 åt elingenjören för det nya elkraftverket i Transtrand. Det snålades inte på bygget, huset blev ett av sin tids "State of the Art", och byggkvalitén är enastående. Nuvarande ägare Bengt Andersson berättar:

"När mina föräldrar Göte och Ing-Marie köpte huset 1981 var man som 14-åring inte så imponerad av sjögrästapeter och 60-talsinredning, men idag är jag oerhört tacksam att de bevarade husets ursprungsstil. Framförallt gäster i 30-årsåldern utrycker sin beundran över ekparketten, tapeterna, dörrarna, mm. Det är jättekul!"

Villa Vasas ägare

Bengt Andersson, ägare av Villa Vasa är även stjärnkock och examinerad skidlärare. Han är certifierad av ISIA, International Ski Instructors Association. Bengt har över 30 års erfarenhet som instruktör och han hjälper dig att förbättra din skidteknik inom både klassisk längdåkning och skate. Villa Vasa erbjuder både privatlektioner och lektioner i grupp, och rikigt god mat med bra råvaror. 

Så här berättar Bengt själv om sin bakgrund: 

"Jag har utbildat mig genom Sveriges Professionella Skidskolor. 1990 flyttade jag till Sälen och har sedan dess arbetat på de flesta skidskolor på fjället. Mellan åren 1994 och 2000 arbetade jag utomlands, bl.a. i Norge, Belgien och England. Mellan åren 2005 och 2010 ägde jag och drev Gunnarsgården på Sälfjällstorget. Där lade jag grunden för konceptet att laga mat och åka skidor med mina gäster på ett mer personligt sätt. Det har jag fortsatt med på Villa Vasa (fd SKIFOOD) som jag utvecklade 2010. Jag älskar spänningen i att träffa nya människor och ge dem en totalupplevelse i både matlagning och skidåkning.

"Jag lever min dröm genom att åka skidor, laga mat och ägna mig åt lustfylld hälsa!"

Direktkontakten med gästerna gör att resultatet blir perfekt. Ingen lämnar varken bordet, skidspåret eller skidbacken missnöjd. Jag lever min dröm genom att åka skidor, laga mat och ägna mig åt lustfylld hälsa! Varmt välkommen till Villa Vasa!"

Tränare Bengt.jpg
bottom of page